Občina Postojna
Facebook
 
 
O Postojni
Občina
Župan
Podžupana
Občinski svet
Nadzorni odbor
Krajevne skupnosti
Občinska uprava
Področja dela
Uradne ure
Zaposleni in druge kontaktne osebe
O portalu
Režijski obrat Občine Postojna
Medobčinski inšpektorat in redarstvo
Gospodarske javne službe
Predpisi občine
Svetovalna pisarna ENSVET Postojna
Katalog informacij javnega značaja
Razvojni dokumenti
Projekti
Razpisi in objave
Prireditve in akcije
E-občina
Povezave od A do Ž
Prva stran > Občina > ... > Z roko v roki
Z roko v roki za urejeno in lepo občino Postojna
Zadeva
Prehod čez železniško progo in ambrozija ob njej
Status
Odgovor
Datum
20.08.2015, 08:51
Področje
Ostalo
Opis
Pred približno dvema tednoma so delavci Slovenskih železnic ob progi prekopali jarek, ki sedaj močno otežuje prehod preko proge, posebej starejšim. Lokacija tega je južno od podhoda avtoceste pod železnico. Tu je zelo priljubljena pot na Mladiko, ki jo Postojnčani zelo pogosto uporabljamo. Včasih je bila na tem mestu celo zapornica, sedaj pa sta na obeh straneh proge tabli z napisi prehod prepoveden. No, sedaj so z obeh strani proge še jarki. S tem se na Slovenskih železnicah zelo trudijo, da bi pa pokosili ambrozijo, ki jo naprej ob progi precej, pa izgleda ni volje, čeprav so to dolžni storiti po zakonu. Prosim da skupaj z železnico najdete ustrezno rešitev, ki pa naj ne bo samo tabla s prepovedjo in jarki na prehodu.
Odgovor
20.08.2015, 08:51

Spoštovani!

Na Občini Postojna si že nekaj časa prizadevamo, da bi se na omenjenem mestu uredil varen prehod železniške proge, in sicer z gradnjo podhoda. V zvezi s tem smo se pred meseci tudi že pogovarjali s predstavniki Slovenskih železnic. Zaenkrat žal še nismo prejeli njihovega dokončnega odgovora, saj v tem trenutku še poteka sanacija železniške proge po lanskem žledolomu. Kljub temu pričakujemo, da se bomo v prihodnjih tednih z njimi še sestali in poskusili poiskati ustrezno rešitev.

V vsakem primeru pa smo mnenja, da mora biti prehod čez progo v tem trenutku prepovedan, dokler se ta ustrezno ne uredi in zavaruje. Nenazadnje smo bili na omenjeni lokaciji že priča tudi smrtnim žrtvam.

© Občina Postojna | O avtorjih