PROSTOFER

Kaj je PROSTOFER?

Prostofer je projekt Zavoda Zlata mreža, h kateremu je pristopila tudi Občina Ruše. Prostofer je skovanka iz besed »prostovoljni« in »šofer«. Je trajnostni vseslovenski prostovoljni projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Komu je namenjen?

Prostofer je namenjen vsem starejšim, ki ne vozite sami, nimate sorodnikov in imate nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer vam bo omogočal lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Kaj je potrebno storiti, če se želite dogovoriti za brezplačni prevoz?

Pokličite na brezplačno številko 080 10 10.

V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje voznika in sopotnikov.

Kontakt za dodatne informacije

Občina Ruše, mag. Truda Vene, tel.: 02 671 93 37

e-naslov: truda.vene@ruse.si

 

Kako postati PROSTOFER?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vse voznike in voznice, ki želite postati prostoferji v Občini Ruše, prosimo, da pokličete mag. Trudo Vene na telefon 02 671 93 37 ali pišete na e-naslov: truda.vene@ruse.si. Veseli bomo vašega odziva.