ŠD Kozje ponovno prvak Športnih iger društev

ŠD Kozje ponovno prvak Športnih iger društev

Na prvo junijsko nedeljo se je zaključila druga sezona Športnih iger društev v organizaciji Športne zveze Kozje. Na sporedu sta bili še dve panogi, vleka vrvi in mali nogomet. Druga sezona je prinesla nekaj novosti. Šestim ekipam iz prve sezone sta se pridružili še dve ekipi, ŠD Bistrica in ŠK Virštanj, dodali pa so še dve panogi za tekmovalke in sicer odbojko na mivki in pikado. Zadnjih dveh tekmovanj v Športnem parku v Podsredi se je udeležilo sedem ekip, manjkala je ekipa Polja ob Sotli. V obeh tekmovanjih so bile ekipe najprej razdeljene v dve skupini, nato pa so se pomerile še v tekmah za razvrstitev. V vleki vrvi so sloves favorita zanesljivo upravičili člani ekipe ŠD Buče, ki so premagali vse nasprotnike. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa ŠD Zagorje, tretja pa je bila ekipa ŠD Bistrica. V tekmovanju v malem nogometu so o zmagovalcu odločali kazenski streli, saj se je finalna tekma končala z neodločenim izidom. Zmagala je ekipa ŠD Bistrica, drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Buče in tretje ŠK Virštanj. 

Zadnji dve disciplini nista prinesli sprememb na samem vrhu končne razvrstitve, sta pa prinesli zamenjavo na tretjem mestu. Vodilni ekipi ŠD Kozje in ŠD Lesično sta se v teh dveh disciplinah uvrstili v spodnjo polovico sodelujočih, vendar sta imeli pred zasledovalci že preveč prednosti. Razlika med vodilnima ekipama je ostala enaka in za trideset točk se je druge skupne zmage veselila ekipa ŠD Kozje. Ekipa ŠD Lesično je še drugič osvojila drugo mesto, pa tudi na tretjem mestu je ista ekipa kot lani, ekipa ŠD Buče. Lani se je na zaključnem tekmovanju na tretje mesto prebila s četrtega mesta, letos pa celo s petega. Zmaga v vleki vrvi in drugo mesto v nogometu sta prinesla dovolj točk, da so na četrto mesto potisnili ekipo ŠK Virštanj.

Pokale najboljšim trem ekipam je v spremstvu predsednika Športne zveze Kozje Romana Gradiška in tajnika Jožeta Zajca podelila županja Občine Kozje Milenca Krajnc, ki je pozvala vse udeležence, naj se tudi vnaprej športno udejstvujejo in družijo na Športnih igrah društev. (R.G.)

REZULTATI vrv nogomet

vrstni red 14

Ekipa ŠD Buče je zmagala v vleki vrviZmagovalca v nogometu so odločali kazenski streli županje je predala pokal predsedniku zmgovalnega društvačlani prvih treh ekip