Turistične kmetije


HORJUL
IZLETNIŠKA KMETIJA – RAMOVŠ

Malo nad Horjulom stoji domačija pri Ramovš, mimokatere vodi peš pot na Koreno. Stoji na nadmorski višini 500 m in zaradi lepe lege, miru in tišine se ukvarjamo s turizmom, ki se imenuje izletniška kmetija pri Ramovš. Na naši izletniški kmetiji nudimo doma pridelano hrano in pijačo. Vsak gost se lahko takoj odžeja, se okrepča z narezkom ali klobaso z domačim kruhom. Za kosilo pa se mora predhodno naročiti. Nudimo tudi zabave za zaključene družbe. Naša želja je, da se gosti dobro iz zaželeno počutijo, odidejo pa z dobro voljo. Našo kmetijo boste našli na poti, ki pelje mimo cerkve in naprej do kapelice. Tam zavijete desno in nato naprej vhrib skozi gozd. Po enem kilometru pa pridete do domačije Ramovš, kjer ste vedno dobrodošli.

 

OBRATOVALNI ČAS:
PON – PET od 12h do 22h
SOB, NED in PRAZNIKI od 8h do 22h

NAŠ NASLOV:
Izletniška kmetija pri Ramovš
Pod hribom 50
1354 HORJUL
TEL: 01/7540-760

 

KORENO

KMETIJA ODPRTIH VRAT PRI JANŠ

Naša kmetija leži v vasi Koreno, 4 km iz Horjula, na nadmorski višini 650 m. S turizmom se uspešno ukvarjamo že deseto leto. Na voljo imamo dva prostora, ki skupno sprejmeta 60 oseb. Pred hišo imamo vrt, od koder je čudovit razgled nad Horjulsko dolino, del ljubljanske kotline, Vrhniko, Borovnico,...Če se vzpnete na vrh Korene, do cerkve, se odpre krasen razgled na celotne Polhograjske dolomite, vse tja do Julijskih Alp.
Svojim gostom poleg čudovitih naravnih lepot nudimo tudi okusne dobrote iz domače kuhinje. V zimskem času nudimo krvavice, pečenice, skozi celo leto pa se lahko okrepčate z domačimi suhomesnatimi izdelki (salama, šunka, prekajena slanina, zaseka, klobase,...). Tudi za zahtevnejše goste poskrbimo. Zadovoljimo vas lahko s toplimi obroki (kosila, enolončnice, sirovi štruklji, žganci,...). Pripravimo tudi okusni jabolčni zavitek in špehovko.

Naš delovni čas je od srede do nedelje. Ponedeljek in torek je zaprto.

Tel: 01/7540-559 ali 041/723-171 – Slavko, 041/802-942 – Mateja

 

KMETIJA ODPRTIH VRAT PRI LENART

Kmetija odprtih vrat pri Lenart leži na nadmorski višini 720 m, kjer je enkraten pogled na bližnjo in daljno okolico. Suhomesnate dobrote dobite vedno, le za kaj kuhanega se je potrebno vnaprej dogovoriti na tel: 041/799-260.

Naša kuhinja nudi jedi po naročilu. Sedaj je čas za krvavice in pečenice, ki so domače izdelave. Nudimo prav tako suhomesnate izdelke. Vsak vikend imamo orehovo in ocvirkovo potico. Znani smo tudi po doma nabranem čaju. Od nas se razprostira pogled na Kamniške Alpe, Triglav in Snežnik, tako da ima pohodnik Slovenijo na dlani.
Za dodatne informacije pokličite na 041/799-260.

SAMOTORICA

TURISTIČNA KMETIJA PRI HLIPČ

Da se spočijete od napora vsakdanjika, pozabite na skrbi, razgibate svoje telo, se poveselite , nadihate svežega zraka in dobro okrepčate, pridite na Turistično kmetijo pri Hlipč na Samotorico. Kmetija je oddaljena 5km od Horjula. Od kmetije je lep razgled na Vrhniko, Borovnico ter okoliške hribe vse do Snežnika. Če pa se povzpnete na Kožljek, se ob lepem vremenu vidijo Kamniške alpe ter celo Triglav. Na kmetiji imamo urejene štiri sobe. Tri sobe so dvoposteljne, ena pa troposteljna, vse imajo lastno kopalnico in WC. Gostinski del obsega dve sobi in teraso. Večja soba sprejme okoli 40 ljudi, manjša pa do 20 ljudi.

 

Informacije:
tel.01/7540013 ali 041/721979
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.bajtarji.com

 


В плетеных корзинках лежали "Книга бойцовский клуб скачать книгу"куски жареной "Улей своими руками чертежи"свинины, на деревянных тарелках подрумяненные по "Драйвера на вебкамеру"рецепту генерала Ку цыплята.

Повелитель Нетопырей "Скачать на псп игры гта"улыбнулся.

Надеюсь, они не очень стараются, "Скачать гонки картинки"заметила Дьюби.

Такой шторм был бы "Скачать чит мазай"приятным развлечением, однако сейчас все обстояло иначе.

Ты "Ренжер самурай игры бесплатно"должен уехать "Скачать дота варкрафта"из этой страны до конца "Скачать игру аватар на компьютер легенда об аанге"года.

Эта частица была запущена странствовать "Симпсоны на игра на телефон скачать"в мире, среди его изменчивых путей, возрождаясь вновь и вновь.