Kamniška Bistrica: Pohod ob reki, ki povezuje

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot smo letos prvič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom ter kar dvema zaključnima prireditvama. V Domžalah so  se pohodniki sprehodili skozi Slamnikarski sejem, kjer je bila tudi prva začetna pohodna točka. V Kamniku pa so pohodniki na Glavnem trgu, kjer je bila druga začetna točka, uživali v Okusih Kamnika in obiskali tradicionalno srečanje rezbarjev. Pohod ob reki, ki povezuje je minulo soboto udeležence popeljal po 14-kilometrski poti iz ene v drugo občino, z nami pa se je sprehodilo okrog 400 pohodnikov, dobra polovica je opravila celotno pot, preostali pa so se odločili in prehodili del poti.

Pohod, ki sta ga oba direktorja prehodila v spremstvu podžupanov – kamniški podžupan Igor Žavbi je spremljal direktorico kamniškega zavoda, domžalska podžupanja Jana Miklavčič pa je spremljala domžalskega direktorja – je bil tudi simbolično zaznamovan, saj sta se delegaciji srečali na polovici poti. Na mostu želja pod homškim hribom sta direktorja skupaj pripela ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov, ključev pa zaradi onesnaževanja nista vrgli v reko, temveč sta jih v hrambo prejela oba prisotna podžupana. S tem sta se zavoda tudi simbolno zavezala k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Na sami poti so udeleženci zbirali žige na sedmih kontrolnih točkah, kjer so jih pričakali prostovoljci naslednjih organizacij: Planinsko društvo Domžale, Planinsko društvo Kamnik, Turistično društvo Radomlje, Turistično društvo Volčji Potok, Študentska organizacija Domžale, Študentski klub Kamnik in Rod skalnih taborov Domžale. Za najmlajše pa so na rekreacijskih točkah v Domžalah skrbeli člani ŠAD Mavrica.

10. rekreativni tek prijateljstva in sodelovanja

Športna prireditev z bogato tradicijo, v letu 2016 obeležuje že deseto združevanje tekačev in tekačic iz Domžal in širše okolice. Vsako leto se teka udeležijo športniki rekreativci iz drugih delov Slovenije in s tem obogatijo naš prostor z novimi rekreativnimi dosežki. Letošnji jubilejni tek prijateljstva in sodelovanja za zeleno os Kamniške Bistrice je bil v domžalskem športnem parku, v soboto, 28. maja 2016. Poleg tekače je privabil tudi pohodnike in tradicionalno najmlajše športnike, ki so se borili za veselje svojih staršev na otroškem Sparky teku. Tek prijateljstva in sodelovanja poteka po trasi zelene osi Kamniške Bistrice iz stadiona v Domžalah pa do Radomelj in nazaj. Prijavite se lahko preko spletne strani www.ak-domzale.si, prijava pa vključuje spominsko startno številko, majico, topli obrok na cilju in brezalkoholno pijačo. Prav tako so podeljene nagrade za prvouvrščeno in prvouvrščenega ter najstarejšo in najstarejšega udeleženca. Najmlajši so se pomerili v Sparky teku, za katerega pa prijave niso potrebne. Otroci sami ali s starši po stadionu odtečejo en krog, prav vse pa čakajo prijetne Sparky nagrade. Tudi letos ste se lahko preizkusili v nordijski hoji, kjer ste dobili vse potrebne informacije za pravilno izvajanje tega športa s strani strokovnjaka. Letos prvič pa so zdravstveni delavci Zdravstvenega doma Domžale opravili tudi test hoje. Na začetku in po končani hoji na dva kilometra so udeležencem izmerili srčni utrip in na podlagi rezultata svetovali o intenzivnosti obremenitve (visoka, normalna, nizka) na vaše telo. Vabljeni torej, da se nam pridružite na teku, pogovornem teku ali fartleku (izmenjava hoje in teka) ali hoji tudi prihodnje leto! Z aktivnostjo do boljšega zdravja in skupaj v prijateljstvu in sodelovanju za zeleno os Kamniške Bistrice.

Rekreacija za vse vsak ponedeljek v Športnem parku Domžale

Vabljeni na brezplačno vodeno rekreacijo

Vsak ponedeljek od 4. aprila dalje v Športnem parku Domžale, na atletskem stadionu poteka vodena vadba za začetnike in vse rekreativce. Držimo se načel počasi, varno in z vztrajnostjo na poti do naših ciljev. Osredotočamo se na vadbo motoričnih sposobnosti, ki so temelj našega počutja in zdravja; to so razvoj gibljivosti, ravnotežja, moči, razvijanje hitrosti in orientacije. Skupaj naredimo največ za svoje zdravje, počutje in dobre odnose.

Vabljeni torej vsi rekreativci in tisti, ki bi to radi postali!

V juniju rekreacija poteka še po starem urniku od 18.30 do 19.30 ure, od 1. julija dalje pa bodo naše vadbe potekale vsak ponedeljek od 19. do 20. ure. 

Več informacij:
Telefon: 031/314-870
E-pošta: info@sadmavrica.si