Interreg

               

 

 

 

V avgustu 2018 je Občina Trbovlje začela z izvajanjem projekta Revitalizacija mest industrijske dediščine za preboj kulturnega turizma v Trbovljah, Slovenski Bistrici, Labinu in na Reki – projekt Inspiracija. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvaška za obdobje 2014 – 2020. Poleg Občine Trbovlje v projektu sodelujejo tudi Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Labin Art Express XXI, Reška razvojna agencija Porin, Naj Tura, Turistična skupnost mesta Labin in Urbanex.

Glavni cilj projekta je omogočiti revitalizacijo industrijskih delov sodelujočih mest na podlagi oživitve bogate rudarske in industrijske dediščine. Skupno zgodovino bomo predstavili prek privlačne interpretacije v sodobnih informacijskih centrih ter edinstvenih doživetij in dogodkov. Z razvojem skupnega kulturno-turističnega produkta bomo povezali 4 revitalizirana območja dediščine pod skupno blagovno znamko in vzpostavil: skupno čezmejno krožno turo, celovite turistične programe za različne ciljne skupine; ter edinstvena doživetja industrijske kulture: pobeg iz rudnika/tovarne, skupni festival in bienale industrijske dediščine.

 

Skupni čezmejni pristop je inovativen, ker bo temeljil na interaktivnih medijih, vključenosti obiskovalca in digitalni prezentaciji.  Pri razvoju bomo povezali lokalno znanje in ga nadgradili z vrhunsko stroko, kar bo omogočilo prezentacijo in doživljanje industrijske dediščine na trajnosten način na osnovi lokalnih virov.

 

Naš namen je, da z okrepitvijo trajnostnega kulturnega turizma, naše mesto postane privlačnejše za prebivalce in obiskovalce. 

 

Trajanje projekta: 1. 8. 2018–31. 1. 2021

Skupna vrednost projekta: 1,503.000,00 €

EU-podpora: 1,277.550,00 €

 

Projekt lahko spremljate tudi preko naslednjih medijev:

-          facebook: inspiracija.eu,

-          instagram: inspiracijaeu,

-          spletna stran: www.inspiracija.eu.

 

 

Vodja projekta na Občini Trbovlje: Zvezdana Lamovšek

Pisarna št. 46

Tel.: 03 56 34 788

e-mail: zvezdana.lamovsek@trbovlje.si