Samostanska klet Frančiškanskega samostana

Samostanska klet Frančiškanskega samostana v Sv. Trojici je ena večjih in predvsem, po svoji razgibani arhitekturi, lepših kleti daleč naokrog. Zgradili so jo v 17. stoletju Avguštinci, v sredini 19. stoletja pa so jo prevzeli Frančiškani. Njen prvotni namen je bilo skladiščenje dobrin. Leta 2011 je bila obnovljena in je v upravljanju Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Danes je njen namen in uporaba večnamenska saj se v njej odvijajo različni protokolarni in drugi dogodki. Med najpomembnejšimi so:

- Degustacije, ki vsebujejo voden ogled po kleti, samostanu in veličastni baročni cerkvi Sv. Trojice, ki nas popelje v zgodovino kompleksa ter nam pričara utrip življenja v kraju in samostanu nekoč, ter pokušino protokolarnih vin iz osrčja Slovenskih goric z tradicionalno ocvirkovo pogačo.

- Civilni poročni obredi v sami kleti. Prav tako se po dogovoru lahko izpeljejo na vrtu pred kletjo.

- Razstava jaslic in razstava pirhov, ki se tradicionalno odvijajo v adventnem in velikonočnem času, kjer so kletni prostori zapolnjeni z jaslicami in pirhi več kot 70 domačih in drugih razstavljavcev.

- Pogostitve in protokolarne večerje: Najemanje za najrazličnejše dogodke in za najrazličnejše namene. Od najosnovnejšega cateringa do vrhunske pogostitve.

- Martinovanje, ki prav tako poteka tradicionalno že vrsto let in ki je pri Sveti Trojici nekaj posebnega. Več na

- Najemi kleti za: snemanje videospotov, photo shootingi, revije, razstave, …

Več informacij: 02 729 50 20 ali 031 702 904

Cenik degustacij in najema Samostanske kleti in pogoji najema

Zlozenka Sveta Trojica klet X7 aZlozenka Sveta Trojica klet X7 b