Zdravilni park Sveta Trojica

Foto KlemensakZdravilni park Sveta Trojica01 DSCN5715 Small

Sveta Trojica je že od nekdaj poznana kot kraj, kamor so ljudje zelo radi prihajali ter predvsem romali v cerkev Svete Trojice. Zato gotovo ni naključje, da je ravno v tem kraju nastalo tako mogočno romarsko svetišče oz. cerkev Svete Trojice, kot jo poznamo danes. Številni zgodovinski viri in ustna izročila pričajo, da so številni ljudje, ki so se zatekali po pomoč v Sveto Trojico tod tudi čudežno ozdraveli.
Območje Svete Trojice so v letih od 2009 do 2014 raziskali tudi radiostezisti pod vodstvom g. Igorja Ziernfelda in naleteli na več kot 50 energetskih točk, ki se razprostirajo na območju cerkve, samostana ter okrog Trojiškega jezera.
Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah se je odločila, da bo 20 energetskih točk, ki se nahajajo okrog Trojiškega jezera in samostana, ustrezno označila in opremila s klopmi. Opravljene so bile geomantične izmeritve, ki so pokazale zelo dobre rezultate, saj točke dosegajo maksimalno potrebno naravno sevanje za ozdravitev. Na podlagi geomantičnih ozdravitev je za vsako točko določen namen zdravljenja in potreben čas, ki naj bi ga preživeli ob točki za učinek. Na točkah se bodo lahko ustavili bodisi naključni obiskovalci in sprehajalci Trojiškega jezera ali turistične skupine, predvsem pa tisti, ki bi jim blagodejne energije zemeljskega in kozmičnega sevanja lahko pomagale pri lajšanju ali tudi ozdravitvi določenih bolezni.
03 DSCN5648 SmallDostop do energetskih točk je možen iz severnega ali južnega dela jezera, kjer je tudi parkirišče, še najbolje pa je, da pot pričnete iz centra Sv. Trojice. Pred vhodom v samostansko klet, na samostanskem vrtu in v samostanski kleti, so namreč prve označene energetske točke. Samostanska klet z vrtom je bila v letu 2011 restavrirana v okviru Martinove romarske poti in preimenovana v Protokolarno-razstavni center Sv. Martina. Poleg čutenja pozitivnih energetskih točk, boste v samostanski kleti lahko občudovali tudi čudovito arhitekturo. Ogled je možen na podlagi predhodnih najav, kontakt: Občina Sveta Trojica, tel.: 02/7295020, 051/602 939, več na www.sv-trojica.si (kjer je predstavljena tudi ostala ponudba). Nato nadaljujete pot po 186 stopnicah, ob katerih je križev pot z dvema energetskima točkama, ki vodijo iz dvorišča samostana do Trojiškega jezera. Nato se ustavite pri kapelici ter zavijete levo po sprehajalni potki ob Trojiškem jezeru, kjer je ena izmed točk pri brunarici Turističnega društva. Tam so tudi sanitarije, voda ter odličen večnamenski prostor za druženje. Koriščenje je možno na podlagi predhodne najave, kontakt: (TD Sveta Trojica, tel: 040/728 023). Naslednje energetske točke boste našli na skupaj 3 km dolgi sprehajalni poti okrog Trojiškega jezera, če boste pot nadaljevali južno po cesti ob jezeru ter nato po potki po nasipu jezera nazaj vse do izvira z zdravilno vodo za oči na severu jezera.
Za vse tiste, ki bi si s pomočjo energetskih točk radi povrnili ali izboljšali zdravje, priporočamo, da se predhodno obrnete na idejnega vodjo in poznavalca zdravilnih točk, g. Bojana Krejača, tel.: 041/533 142.

Blagodejna sevanja

04 DSCN5651 Small05 DSCN5656 SmallGeomantija je ena najstarejših ved, saj so njene zakonitosti poznali že v času pred našim štetjem. Ukvarja se s preiskavami blagodejnih (pozitivnih) ter škodljivih področij in linij, ki so lahko vesoljskega ali zemeljskega izvora. Ta znanja so v preteklosti s pridom uporabljali pri umeščanju v prostor vseh pomembnejših objektov (cest, mestnih obzidij, stražnih stolpov, gradov, cerkva, piramid itd, pa tudi stanovanjskih hiš).
Kombinacije zemeljskih in vesoljskih sevanj predstavljajo nevidne, vendar radiostezijsko merljive linije v različnih poljih, na katerih so mnoge akupunkturne točke zemlje povečanih blagodejnih intezitet, presečišča takih pasov, ki jih imenujemo tudi zmajeve linije, pa so tako imenovana mesta moči velikih intezitet. Poleg teh linij se pojavljajo v naravi tudi področja kozmičnih in zemeljskih blagodejnih sevanj različnih razsežnosti nepravilnih oblik od enega do več sto kvadratnih metrov. Kozmična sevanja so običajno koncentrične oblike, pri katerih se intenzitete različno zmanjšujejo iz centra navzven. Blagodejna zemeljska sevanja – energetski tokovi tečejo po kanalih, energije so lahko vitalne, zdravilne ali kombinirane. Kjer ugotovimo le vitalne energije, si na takih mestih zvišamo energetski potencial, če pa gre za zdravilne vibracije, nam te koristijo pri izboljšanju zdravja oziroma ozdravitvi. Take vibracije imajo seveda specifične lastnosti za zdravljenje ugotovljenih bolezni, čas in pogostost zadrževanja na takih mestih pa je odvisen od zdravstvenega stanja posameznika. Na močnih blagodejnih energetskih mestih se ni priporočljivo zadrževati dalj časa, kot je priporočeno.

Zdravilne točke

07 DSCN5658 Small14 DSCN5677 SmallGlavnina točk v zdravilnem parku Sveta Trojica ima premer od 3m do 5m, so pa tudi točke premera 6m, 7m, 9m in 15m. Učinek zdravljenja je od 95% do 100%. Večina točk je zemeljskega izvora, nekaj je pa tudi kombiniranih oz. tudi vesoljskega izvora. Priporočljivi čas zadrževanja na posamezni točki je od 15 do 20 min.

Točke, ki so v sklopu projekta označene so namenjene za zdravljenje naslednjih bolezni:
hrbtenica - zg. del, sklepi rok, roke,7. kronska čakra, oči glava, kolki, noge, .grlena,čakra, ščitnica, 4. srčna čakra, vitaliziranje srca, ušesa, nos, grlo, 3. čakra, soočenje s preteklostjo, vida in sluha, srčnih zaklopk, vseh vrst raka, ožilja, srca, pljučnice, pljučnih obolenj, astme, sečovodov, mehurja, razkrajanja žolčnih kamnov, sladkorne bolezni, raka na dojki, sklepne revme, malignih možganskih tumorjev, prebavnega sistema od želodca navzdol, stresa, depresij, duševnih motenj.

Priporočila, nasveti

16 DSCN5685 Small19 DSCN5697 SmallTočki pristopimo tako, da smo s hrbtom obrnjeni na sever. Smo popolnoma sproščeni, saj gre za zelo nežne energije. Spuščena in sproščena naj bodo ramena ter kolena nenapeta. Trikrat globje vdihnemo, zapremo oči, roki naj bosta sproščeni, dlani rahlo dvignjeni (nenapeti), da omogočimo največjo možno reflekso cono. Od 15 do 20 min se prepustimo delovanju točke oz. dokler nam je prijetno. Na dan priporočamo obisk do 4 točk. Za večji učinek je potreben večkratni zaporedni dnevni obisk ali v razmahu 2 dni. Pred, med in po obisku priporočamo pitje navadne vode.

 

 

 Zanimivosti

25 DSCN5709 Small27 DSCN5718 SmallPosebej je potrebno poudariti izredno zdravilno moč točke pri kapelici ob Trojiškem jezeru, saj znaša njen premer 15m. Točka pri kapelici je ena izmed kvalitetnejših in močnejših v Sloveniji. Zelo intenzivno deluje na izboljšanje in zdravljenje bolezni raka. V letih 2011-2012 se je na njej zdravila tudi domačinka Ivanka B., ki je z rednimi obiski zdravilne točke ins pomočjo ostalih alternativnih pristopov, zaustavila raka na bezgavkah in po tistem tradicionalno medicino koristi zgolj za preglede oz. za spremljanje morebitnih sprememb.

Iz starih pisnih virov je zaslediti, da bi naj domnevno iz mesta, kjer je sedaj kapelica, ljudje videvali tri lučke, na podlagi katerih je kasneje tudi prišlo do graditve kapele in pozidave cerkve Sv. Trojice.
Zelo kvalitetne točke, ki so tudi kozmičnega značaja, so v cerkvi in njeni neposredni okolici, zato priporočamo občasne obiske in zadrževanje.
Brošuro bo možno dobiti: Gostilna na Griču, Bar Cankar, Gostilna pri Trojici, Bistro Snoopy, ŠHK Gočovski dvorec.Seveda pa boste na katerem koli od zgoraj navedenem naslovu ob nakupu brošure lahko prejeli tudi druge informacije ter se okrepčali.

ZLOŽENKA - ZDRAVILNI PARK SVETA TROJICA

28 DSCN5721 Small