DOMAČIJA MiliMir

m001 SmallObčina Sveta Trojica v Slovenskih goricah je kraj, ki je poznan po baročni romarski cerkvi s tremi zvoniki, ki daje kraju poseben čar. Posvečena je sveti Trojici po kateri je kraj dobil tudi svoje ime. Pod cerkvijo se razprostira Trojiško jezero ob katerem je urejena sprehajalna pot. To je kraj, kjer sta si Milica Škof in Miroslav Tihelj postavila in ustvarila raj na zemlji – biokmetijo za samooskrbo.

Odločila sta se, da zapustita mestni vrvež in se preselita v mirno, zdravo okolje. Tukaj je narava zelo radodarna. Saj vse kar posadiš raste. In to je bil njun cilj. Poskrbeti za svojo prehrano, ki bo pridelana z ljubeznijo.

Na enem hektaru zemlje sta naredila njive, vrt, rastlinjak, sadni vrt ter celotni kompleks zasadila z različnimi grmiči in drevesi (arboretum v malem).

Idejo o samo-oskrbni kmetiji sta črpala po napotkih knjige Vladimirja Megre- Anastazija iz sibirske Tajge.

80% hrane, ki jo potrebujeta, pridelata sama. Za njiju je zdrava, domača hrana zelo pomembna. Sama pravita, da sta zdrava in polna veselja do življenja. m007 Small

In prav to, njuno zgodbo, želita deliti z vami. Morda najdete kakšno dobro idejo tudi za vas.

Za voden ogled kmetije za samooskrbo s pogostitvijo iz pirine moke, domačim čajem ali domačim sokom, pokličite gospo Milico Škof.

Kontakt: Milica Škof, tel.št.: 041 725 471

Facebook stran: https://www.facebook.com/Milimir.smo?fref=ts

 
m010 Smallm01 Smallm02 Smallm03 Small