Župan

Župan Občine Šmarješke Toplice, mag. Marjan Hribar

Marjan Hribar je konec januarja 2019 prevzel svoj prvi županski mandat v Občini Šmarješke Toplice, ker verjame, da lahko z novo in pozitivno energijo, bogatim znanjem in izkušnjami ter vloženim delom in trudom popelje Občino Šmarješke Toplice na raven, ko bo bolj odprta in prijazna za razvoj turizma, hkrati pa bo omogočala večjo kakovost bivanja in boljšo življenjsko raven občank in občanov.

Svoje prve korake v poslovni karieri je naredil ravno v Termah Šmarješke Toplice, kjer je pridobil dragoceni čut za razvoj turizma. V tistem času so bile namreč Terme Šmarješke Toplice najbolj uspešne med vsemi slovenskimi zdravilišči. Poslovno pot je nato nadaljeval kot generalni direktor Direktorata za turizem Republike Slovenije in to delo opravljal polna dva mandata, skupaj 10 let. V tem obdobju je slovenski turizem doživel popoln razcvet in najvišjo raven rasti v Evropi. Vladi Republike Slovenije je kot vodja projekta leta 2007 predlagal krovno znamko I FEEL SLOVENIA, ki ostaja v veljavi še danes. Kasneje je postal tudi predsednik za Evropo pri Svetovni turistični organizaciji in tudi direktor turistične agencije Kompas na Dunaju. Poleg turizma je že vse življenje ostal zapisan tudi namiznemu tenisu. Kot predsednik Namiznoteniške zveze je skupaj s sodelavci v zadnjih 9-ih letih slovenski namizni tenis pripeljal v sam evropski vrh, na Otočcu pa so zgradili državni olimpijski center.

 Kot župan v mandatu 2018-2022 si bo prizadeval za razvoj gospodarstva in podjetništva ter uspešnejši prodor na področju turizma. Podpiral bo razvoj ekološkega kmetovanja ter z učinkovito promocijo zagotavljati višjo dodano vrednost kmetijskih proizvodov. Posebna pozornost bo namenjena vodooskrbi in celovitemu urejanju odvajanja in čiščenje odpadnih voda, skrbno načrtovani prostor pa bo skladno z bolj ambiciozno strategijo razvoja Občine Šmarješke Toplice omogočil razvoj turizma.

Več pozornosti bodo deležne dejavnosti za mladino, šport in kulturo. Na področjih zdravstva, zobozdravstva, šolstva, zaščite in reševanje bo potrebno nadaljevati s kakovostnimi storitvami in jih organizirati bolj po meri občank in občanov.

 Župan bo na voljo za individualne pogovore vsako prvo sredo v mesecu, od 7.00 do 17.00 uri, v prostorih Občine Šmarješke Toplice, Šmarjeta 66, 8220 Šmarješke Toplice. 

 

Kontakt:

tel.: 07 38 44 330

e-naslov: marjan.hribar@smarjeske-toplice.si, info@smarjeske-toplice.si