ŠPORTNI CENTER RIBNICA – DVORANA

Pogled v preteklost….

V Ribnici je bil leta 1977 zgrajen športni center z veliko športno dvorano in s 25 metrskim pokritim bazenom. Večnamenska dvorana je sprejela do 1500 obiskovalcev. Na razpolago je bila predvsem takrat najbolj razviti športni panogi v občini – rokometu. Bazen je nekaj let uspešno deloval, vendar ga je bilo treba zaradi previsokih obratovalnih stroškov zapreti. Občina ga je v letu 1996 s pomočjo Ministrstva za šolstvo in šport posodobila. S tem je zagotovila dobre pogoje za plavalno dejavnost šole, vrtca, plavalnega in triatlonskega kluba. Ponosni smo na pismenost naših otrok, ki je na zelo visoki ravni.

V letu 1997 so se začele aktivnosti za prenovo preostalega dela športnega centra v letu 200 pa je Upravna enota Ribnica izdala  gradbeno dovoljenje. Prenova športnega centra je dobila svoj zamah konec leta 2000 in se postopoma nadaljevala do decembra 2003, ko je bil dokončno prenovljen.

in v sedanjost…

Objekt tehnično in funkcionalno omogoča izvajanje predšolskega in šolskega programa, tekmovalnega športa, rekreacijo, mednarodnih tekmovanj in kulturnih prireditev. Za uporabo je prilagojen tudi osebam z gibalnimi ovirami.

V objektu je šest vadbenih površin:

Velika dvorana se lahko razdeli na tri enake vadbene enote velikosti košarkarskega igrišča za različne športne dejavnosti: rokomet, košarka, odbojka, futsal, badminton, gimnastika in druge. Zgrajena je plezalna stena, ki omogoča tekmovanja na najvišji ravni. Na galerijah je na razpolago več površin za dejavnosti plesa in baleta, borilnih veščin, namizni tenis, in dvorana prilagojena za športno vzgojo predšolskih otrok. V pritličju prizidka so kabineti, garderobe , prostori za društva, shrambe in ostali pomožni prostori. Poleg bazena je urejena manjša tribuna za spremljanje in vadbe in tekmovanj, poleg pa se nahaja tudi fitnes.

Skupna površina Športnega centra zajema 4850m2. 1880m2 je namenjeno za izvajanje šolskih dejavnosti, 300m2 pa predšolskim dejavnostim.

 

BAZEN

Rekreativno plavanje

V pokritem bazenu športnega centra Ribnica a so termini za rekreativno plavanje rezervirani od ponedeljka do petka od 20:00 do 21:30 ure ob sobotah med 17.00 in 19.00 uro. V nedeljo pa od 15:00 do 17:00. Za vstopnino v bazen boste v omenjenih terminih odrasli odšteli 1,9 eura otroci pa 1,1eura. Možna je tudi nabava mesečne karte, ki znaša za odrasle 29.6 eura in 18,8 eura

 

Dimenzije in temperature

Velikost bazena je 25m x 10m, globina pa med 125cm in 165cm.
Temperatura vode: 27,3°C
Temperatura zraka: 28°C

 

TVD PARTIZAN

Kolodvorska ulica 17

1310 Ribnica

 

Nekdanji sokolski dom, ki so ga v Ribnici zgradili leta 1930, je bil na začetku prostor v katerem so domači fantje združeni v skupino Sokol, krepili telo in duha.

Po vojni je kot last občine in z novim imenom, TVD Partizan, postal središče mnogih dejavnosti, v njem so se tako prepletali družabni, gledališki in zabavni dogodki, zavetje je nudil tudi športnikom in ribniški osnovni šoli do leta 1977, ko je bila zgrajena dvorana Športnega centra. V TVD Partizanu so se do leta 1977 predvajale filmske predstave, ko je bil odprt dom JLA, je tudi ta dejavnost šla v pozabo hram. Leta 1994 je bila lastnina , tako kot vse drugih stavbe pod temi imenom, prenesena na Športno unijo Slovenije, dejansko pa so v Ribničani prostore še uporabljali. V njih nekatere dejavnosti iz davnih časov še niso zamrle, tam ima svoj kotiček Ribniška godba na pihala, v osrednji dvorani pa se izvajajo nekatere rekreativne in kulturne dejavnosti.

 

STADION UGAR

 

Na stadionu Ugar se nahaja 400m atletska steza s šestimi progami in nogometno igrišče velikosti 110mx65m.

 

ŠPORTNA DRUŠTVA

 

OTROŠKA IGRIŠČA

  • Stari vrtec
  • Pri šoli

 

ZUNANJA ŠPORTNA IGRIŠČA

  • Dolenja vas,
  • Lepovče,
  • Dolenji Lazi,
  • Grič,
  • Velike Poljane,
  • Sveti Gregor,
  • TVD Partizan.