Mestna občina Ptuj
Domov > Mestni prevoz

Mestni avtobus

Hop na ptujski mestni avtobus!

Od konca leta 2015 lahko občani in obiskovalci potujejo po mestu Ptuj z brezplačnim mestnim avtobusom. Mestna občina Ptuj tako spodbuja trajnostno mobilnost in želi ponuditi oblike javnega prevoza zlasti za tiste, ki nimajo lastnega prevoza ali želijo zmanjšati število potovanj s svojim avtomobilom.

Tukaj objavljamo aktualni vozni red linije 1, ki je od 8. januarja 2018 v določenih terminih podaljšana do pokopališča na Rogoznici.

Objavljamo tudi vozni red linije 2, ki vozi od Šolskega centra na Ptuju do šolskega kompleksa na Turnišču in je namenjena zlasti šolajočim.

Zapeljivec

Pustite se zapeljati po najstarejšem slovenskem mestu

Staro mestno jedro Ptuja je bogatejše za okolju prijazno in brezplačno obliko prevoza. Vozilo na električni pogon, za katerega so prebivalci Ptuja izbrali pomenljivo ime Zapeljivec, bo mobilnost po mestu olajšalo predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam in turistom.

Prijazni voznik vas bo z vozilom, ki sprejme do pet potnikov hkrati, z veseljem popeljal po mestnem središču. Prevoz lahko naročite po telefonu, zaradi nizke hitrosti pa ga lahko ustavite tudi med vožnjo. Uvedba električnega vozila je eden od ukrepov Mestne občine Ptuj za povečanje trajnostne mobilnosti v urbanem središču. Za vožnje z Zapeljivcem skrbijo Javne službe Ptuj. Informacije lahko dobite tudi v Turističnoinformacijskem centru (TIC) Ptuj ter na spletni strani Zavoda za turizem Ptuj.

Urnik voženj:
Vsak dan od 9. do 17. ure.

Naročilo voženj:
Telefon: 051 20 40 20.

Območje vožnje:
Staro mestno jedro.

Zapeljivčeva pravila:
Vožnja otrok, mlajših od 12 let, je dovoljena le v spremstvu staršev. Obvezna uporaba varnostnega pasu. Med vožnjo ni dovoljeno izstopati iz vozila, zaradi varnosti se med vožnjo ne pogovarjamo z voznikom. Vinjenim osebam vožnja prepovedana.

Sistem PECIKL

Sistem PECIKL je sestavljen iz mreže postaj avtomatiziranega sistema za izposojo mestnih koles v Mestni občini Ptuj.

Mrežo tvorijo štiri (4) postaje na naslednjih lokacijah:

· Zadružni trg - parkirišče P&R
· Mestni trg - mestna hiša
· Kraigherjeva ulica – Rimska peč
· Potrčeva cesta - pri Splošni bolnišnici Ptuj

Brezplačni prevozi starejših – ŠOFERKO

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj organizirajo za starejše občane MO Ptuj možnost brezplačnega prevoza – Šoferko.

Vsi tisti, ki so se doslej srečevali s težavo, kako priti do pomembne infrastrukture, je brezplačni prevoz namenjen prav njim – starejšim občanom, ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, za opravljanje krajših poti v MO Ptuj.

Z dodatno storitvijo spodbujamo njihovo mobilnost, samostojnost in socializacijo ter večjo vključenost v lokalno okolje.

Interesenti lahko pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 35 in 3 dni pred načrtovanim prevozom naročijo Šoferka. Prostovoljci ZŠAM vas odpeljejo na želeno točko.