Mestna občina Ptuj
 

Aktualno

23. 12. 2020 | aktualna tema

Brezplačno testiranje na covid-19 s hitrimi testi

Tudi na Ptuju se je z dnem 22. 12. 2020 pričelo 3-dnevno promocijsko prostovoljno in brezplačno testiranje na covid-19 s tako imenovanimi hitrimi testi. Testiranje se izvaja na parkirišču pri Zdravstvenem domu Ptuj, in sicer v dneh 22., 23. in 24. decembra 2020, med 9. in 17 uro.

Občanke in občani, ki se želijo testirati, morajo s seboj imeti:
- osebni dokument in
- kartico zdravstvenega zavarovanja.

Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočamo tudi, da nosite zaščitno masko. Rezultat boste prejeli prek SMS-a na svoj telefon, 15 minut po opravljenem testu.

Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški list.

Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.

Nazaj na seznam vseh novic Nazaj na aktualno