Brezplačni WiFi4EU na enajstih lokacijah po ljutomerski občini!

Občina Ljutomer se je prijavila na pobudo Evropske komisije WiFi4EU, katere cilj je opremiti lokalne skupnosti z javnimi brezžičnimi povezavami. Pridobili smo si bon v vrednosti 15.000 evrov, s katerim smo pokrili stroške namestitve brezžične dostopne točke v naši občini. Z uspešno prijavo na razpisu bo občina gostila brezžične točke WiFi4EU naslednja tri leta. Odslej lahko vsi lokalni prebivalci in obiskovalci popolnoma brezplačno dostopajo do interneta na naslednjih lokacijah:

1. Glavni trg in Mestna hiša Ljutomer

2. Dom kulture Ljutomer

3. Športni park Ljutomer (stadion)

4. Zunanje igrišče za dvorano ŠIC Ljutomer

5. Telovadnica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

6. TIC Jeruzalem

7. Kulturni dom Mala Nedelja

8. Vaško-gasilski dom Babinci

9. Zadružni dom Cven

10. Gasilski dom Pristava

11. Gasilski dom Stročja vas

Povezava na omrežje WiFi4EU je zelo enostavna. Evropska komisija je odločila, da bo ime omrežja (njen SSID) »WiFi4EU«. To ime je povsod enako, kar pomeni, da so točke dostopa WiFi4EU prepoznavne po vsej Evropi. Pri prvi povezavi na brezplačno omrežje WiFi4EU boste preusmerjeni na varno spletno stran (prestrezni portal).

Ko potrdite prijavo (ne potrebujete nobenega gesla ali uporabniškega imena), lahko pričnete brezplačno brskali po internetu. Poleg tega se boste lahko v 12-urnem obdobju odjavili in ponovno povezali, ne da bi se morali ponovno prijaviti.