• Slovenščina
  • Magyar
  • English
  • Deutsch

Arhiv novic

Zdravstveni dom Lendava, Občina Lendava in štab Civilne zaščite Občine Lendava bodo organizirali brezplačno hitro testiranje na SARS-COV-2 in sicer bo testiranje potekalo pred Centrom za zaščito in reševanje Lendava predvidoma vsak petek in ponedeljek.

Z današnjim dnem se začenja javna razgrnitev občinskega prostorskega načrta in bo potekala do 5. februarja 2021. Javna obravnava bo v prostorih Občine Lendava 27. januarja 2021 ob 16. uri v skladu s priporočili, ki bodo zaradi epidemije takrat v veljavi.

Rušilni potres z epicentrom v Petrinji na Hrvaškem je povzročil škodo tudi na zgradbah v občini Lendava. Po zaenkrat znanih podatkih je največ škode utrpel lendavski grad.

Potresov žal ne moremo napovedati, se pa nanje lahko, poleg potresne gradnje, pripravimo z znanjem. Slovenija leži na potresno nevarnem območju, zato je pomembno, da smo poučeni o tem, kako ravnati med potresom in po njem.

Na pobudo župana Občine Lendava Janeza Magyarja bo testiranje s hitrimi testi za covid potekalo tudi v Lendavi. Testiranje bo v Centru za zaščito in reševanje Lendava to sredo, 30. decembra 2020, med 8. in 16. uro.

V spomin na plebiscitarno odločitev za samostojno Slovenijo leta 1990, 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti.

Velike naravne nesreče in epidemije so v razvoju družbe prinesle tudi nekatere pomembne spremembe.

Občina Lendava je preko zoom povezave pripravila uvodno srečanje »EVROPSKI GASTRONOMSKI VODNIK PO LENDAVI«, s katerim želi z informiranjem in marketinškimi aktivnostmi pomagati lokalnim ponudnikom in pridelovalcem k večji prepoznavnosti lokalne kulinarike ter nasploh izkoristiti potencial Evropsk

Zveza kulturnih društev Lendava je decembra prejela priznanje bonitetne hiše CompanyWall d.o.o., ki potrjuje, da so s kakovostnim poslovanjem med najbolj zanesljivimi in zaupanja vrednimi organizacijami v Sloveniji.

Z namenom zagotavljanja nadzora nad kakovostjo pitne vode, je Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano za Občino Lendava izvedel analizo vode pri »Treh izvirih« v Lendavi ter izvira vode v Pincah.