Krški župan gostil delegacijo Državnega sveta RS

Krško, 16. junij 2017Župan občine Krško mag. Miran Stanko je včeraj gostil delegacijo Državnega sveta RS, v kateri so bili predsednik Mitja Bervar ter državna svetnika Jože Slivšek in Bojan Kekec. Govorili so o aktualnih temah in možnostih sodelovanja.

Kot je ob tem poudaril predsednik Državnega sveta RS Mitja Bervar, se državni svetniki na ta način seznanjajo z dogajanjem v posamezni lokalni skupnosti. V občini Krško so izpostavili tudi nekaj aktualnih tem, kot je tudi področje jedrske energije. »Državni svet lahko veliko pomaga, se pozanima o težavah in tudi danes sem seznanil župana, da je Komisija za gospodarstvo, obrt, turizem in finance Državnega sveta RS že obravnavala problematiko NEK in da je na vlado, pristojna ministrstva in Agencijo za radioaktivne odpadke (ARAO) naslovila različna vprašanja,« je povedal Bervar.  Kot je dodal, bodo na pristojno ministrstvo poslali še dodatna vprašanja, da spodbudijo aktivnosti. »Nimamo izvršne funkcije, smo pa že večkrat spodbudili pristojne, da so se stvari začele dogajati,« je dodal predsednik DS Mitja Bervar.

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je poudaril, da so delegacijo seznanili z aktualnimi temami, tudi s področja predlaganega zakona o skladu NEK. »Zavedamo se, da je sprememba zakona potrebna, vendar osnovni smisel tega zakona mora ostati – da zagotovimo sredstva za razgradnjo in da se zgradi odlagališče. »Zakona se je od osnutka že v nekaj členih spremenil, vendar je treba določene člene še spremeniti in želeli bi, da vlada predloge lokalne skupnosti upošteva,« je še dodal župan.Poglejte še

Deli novico še z drugimi