Hitri spletni dostop do prostorskih informacij občine Krško

Krško, 22. oktober 2013 - Občina Krško je vzpostavila novo spletno storitev, ki omogoča seznanitev s prostorskimi podatki določenega območja, za katerega lahko na hiter in enostaven način preverite informacije o namenski rabi zemljišč, o predvidenih ureditvah, investicijah v teku in ostalih tovrstnih podatkih.

Spletni pregledovalnik torej uporabnikom na enem mestu omogoča grafični prikaz želenega območja, na voljo so tudi  topografske karte, zemljiški kataster, prav tako pa grafični sloji vsebujejo tudi opisne podatke o površinah, zmogljivostih, obstoječi in predvideni komunalni opremi. Grafične podloge je mogoče poljubno povečevati, premikati in tiskati. Aplikacija je brezplačna in dostopna vsem uporabnikom fiksnih kot prenosnih računalnikov, telefonov in tablic.

Kot zanimivost lahko poudarimo, da bo na primer vsako začeto investicijo v občini Krško odslej mogoče spremljati tudi s pomočjo omenjenega spletnega pregledovalnika. Ta bo na primer v primeru investicije omogočil podrobno seznanitev z načrtovanimi posegi in projekcijo končnega izgleda v prostoru.

Aplikaciija je na voljo v rubriki "povezave" oz. na naslovu, kjer jo že lahko uporabite: http://eterra.azurewebsites.net/?p=krvr

Vabljeni k uporabi.

Avdio

Zupan o spletnem brskalniku.mp3


Poglejte še

Deli novico še z drugimi