Podeljene občinske nagrade za leto 2012

TU, KJER SEM DOMA – prireditev, ob občinskem prazniku Občine Kočevje S slavnostno prireditvijo ob Občinskem prazniku Občine Kočevje občinskega sveta, ki je bila tudi letos v Šeškovem domu, je občina Kočevje počastila svoj občinski praznik, 3. oktober.

Na prireditvi, ki jo je spremljal zanimiv, predvsem z odliko domač, kulturni program, so podelili tudi letošnja občinska priznanja. Slavnostni govornik je bil župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič, kulturni del programa pa so zapolnila dekleta, kočevske dive glasbene scene, ki so občinsko naravnost navdušile Katarina Valentič, Petra Likar, Sara Levič in Urška Bakovič, v spremljavi pianista Mihe Goršeta.

Občina je podelila eno priznanje v vsaki kategoriji, ki jih opredeljuje odlok o nagradah. Najvišje priznanje, naziv častni občan, je Občina Kočevje podelila Saši Bižalu za njegov izjemen dolgoletni prispevek k razvoju športa na Kočevskem in njegovo pedagoško delo, pri katerem je svojo predanostjo športu z izjemnim občutkom navduševal in motiviral številne generacije mladih za šport.

Zlato priznanje Občina Kočevje, je prejel Jožef Burja za njegove dolgoletne uspehe in izjemen prispevek na področju gasilstva na Kočevskem. Srebrno priznanje je bilo podeljeno Živki Komac za dolgoletno pesniško ustvarjanje, aktivno vlogo pri ustvarjanju lokalnega kulturnega življenja in izjemnega človeškega odnosa do pomoči potrebnim.

Bronasto pa zasluženo Letalskemu klubu Kočevje za prispevek pri razvoju letalstva na Kočevskem, ki hkrati omogoča dobre temelje tudi za razvoj in krepitev turizma na Kočevskem.  Ob koncu je župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič podelil še plaketo Občine Kočevje, Ivanu Kuzmi za dolgoletno prostovoljno delo pri izgradnji športnih objektov v Mozlju ter na področju gasilske požarne varnosti in zaščite v Prostovoljnem gasilskem društvu Mozelj.

Sicer pa občinska uprava pripravlja nov odlok o podeljevanju nagrad.