Občina Gorje

Društvo upokojencev Gorje

2.2.1952 je bila ustanovljena podružnica Društva upokojencev LS Slovenije Gorje, ki je takrta štela 52 članov.

 

V oktobru 1966 leta se je ustanovil Občinski odbor podružnice Društva upokojencev LR Slovenije Radovljica. Vanj se je vključila tudi podružnica Gorje. Za člana odbora je bil izvoljen Anton Lotrič.

 

Po sprejetju novega Zakona o društvih, se je podružnica preimenovala v Društvo upokojencev Gorje.

 

Vse od začetka ustanovitve društva pa do danes, se društvo razvija humanitarno, prostovoljsko, delovno pa še bi lahko naštevali. Vključeno je v razne projekte, ki jih organizira društvo samo ali v sodelovanju z ZDUS-om ali PZDU. 

 

Društvo danes šteje 520 članov. Člani društva so aktivni v športnih dejavnostih in sicer v balinanju na Rčici, kolesarjenju vsak četrtek, pohodih, izletih in letovanjih. Društvo ima sekcijo ročnih del, ki pa je predvsem dejavna v zimskem času. Vabimo vse, ki so spretni v ročnih delih, da se nam pridružijo. Vsako leto člani uredijo partizanske grobove. Društvo pa sodeluje tudi pri vseh občinskih akcijah. 

 

V letu 2009 je društvo pristopilo k projektu Starejši za starejše. Trenutno je v projekt vključenih 590 starejših občanov nad 69 let. V projektu sodeluje deset prostovoljk, ki obiskujejo starejše občnae in jim pomagajo pri lažjih opravilih, kot je dostava hrane iz trgovine, plačilo položnic ali pa se družijo in jim polepšajo dan. 

 

V društvu se trudimo, da bi društvo čim bolje delovalo, da bi člani našli vsak dan nekaj za sebe in da bi se član društva dobro počutil. Zato upokojenci, ki še niste člani društva, včlanite se in ne bo vam dolgšas. 

 

Kontakt:

Društvo upokojencev Gorje

Spodnje Gorje 208

4247 Zgornje Gorje

 

e-pošta: 

tel. št.: